Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Асеновград - 15 глобени пешеходци през миналата година, през тази няма нито един

15 юли 2015, 13:04 часа • 5070 прочитания

Двама пешеходци са загинали при пътнотранспортни произшествия в Асеновград през първата половина на тази година. Това съобщиха от РУ на МВР в града, предаде кореспондентът на Actualno.com в Асеновград. Такъв е и броят на починалите при пътни инциденти пешеходци в Асеновград през цялата 2014 година.

Не е рядкост в нашия град да се наблюдава нарушаване Закона за движение по пътищата, от страна на пресичащи пътното платно на необозначените за целта места, посочиха от полицията. Това поведение често води до създаване на инфарктни ситуации и е предпоставка за възникване на произшествия.

По вина на пешеходци в Асеновград от началото на годината са станали два пътни инцидента. Същият е броят им през 2014 година. Най-честото нарушение е неправилно пресичане на граждани, уточняват от РУ на МВР в града.

13 са настъпилите пътни инциденти в Асеновград с участие на пешеходци през първото полугодие на тази година. От тях пет са се случили на пешеходни пътеки. Глобени пешеходци от началото на 2015 г. до момента за неспазване Закона за движение по пътищата в Асеновград няма. За справка, санкционираните през 12-те месеца на миналата година са общо 15.

Съгласно член 184, алинея 2 от Закона за движение по пътищата с глоба от 50 лева се наказва пешеходец, който преминава през ограждения от парапети или вериги, или не спазва светлинните сигнали на пътните светофари, както и тези, на регулировчика, ако има такъв. 20 лева е санкцията за нарушение на правилата извън гореизброените случаи.

„Активният контрол по спазване Закона за движението по пътищата на територията на РУ на МВР в Асеновград ще продължи, като при констатиране на нарушения ще бъде взето административно отношение при нулева толерантност.“, категорични са от асеновградската полиция.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес