Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ученик от Асеновград стана победител на престижен фризьорски конкурс

04 април 2019, 09:25 часа • 8920 прочитания

11-токласник от Асеновград стана победител в престижен конкурс за фризьори, провел се в Международен панаир-Пловдив. Асен Асенов е ученик в ПГ "Свети Патриарх Евтимий", но в същото време от около шест месеца тренира професията си и придобива опит, като работи по професията си. Момчето успя да грабне вниманието на журито с бързина и коректно изпълнение на задачата.

Надпреварата е предназначена за ученици, които се състезаваха в категорията младша възраст, изработвайки ежедневно и официално дамско и мъжко подстригване. Националният конкурс за фризьори се проведе в рамките на XXVIII-я Италиански фестивал на красотата и прическата. За 30 минути участниците трябваше да представят пред журито достоверен и същевременно естетически завършен образ на жената. А за мъжка прическа бъдещите фризьори имаха между 30 и 40 минути.

Асен Асенов спечели първото място, като успя да завладее вниманието на журито със своята оригиналност и иновативност в прическите. "Напоследък се наблюдава по-голям интерес към мъжко подстригване, отколкото към дамско, коментира за Actualno.com ръководителят на младите таланти - Димитрина Радомирова. Участниците от Асеновград бяха общо четирима от едно и също училище. Двама се представиха с мъжко подстригване, едно момче - с дамско и друго момиче, което се е състезавало с направата на официална прическа. Всички те са на възраст между 9-ти и 12-ти клас.

"Резултатите от събитието представляват огромна гордост за нас, като ръководители. Идеята наистина е подрастващите да бъдат насърчавани и да не се притесняват от това, че докато работят, някой ще ги гледа в ръцете", каза в заключение Радомирова. Участници във фризьорския конкурс споделиха, че целта на присъствието в престижния форум е да придобият самочувствие и увереност и успяват. Защото една грешна стъпка на по-късен етап, може им коства загуба на клиенти. Освен това, ученици от Асеновград разказаха, че опитът който придобиват от наблюдението при демонстрациите на професионални фризьори, ражда нови идеи и развива творческото въображение за работа.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес