Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Творци от Асеновград се обединиха около идеи за развитието на туризма в града

07 октомври 2015, 16:23 часа • 3182 прочитания

Осигуряване на сграда за създаване на постоянна галерия с художествена сбирка. Това е една от идеите на асенновградски творци, целяща развитието на туризма в Асеновград, съобщава кореспондентът ни от града. 

Художници, автори на литературни творби и културни дейци се обединиха от една обща кауза. Те предлагат програма, в която описват няколко точки. Чрез нея смятат, че Асеновград може да стане по-привлекателна туристическа дестинация.

Сред заложените в програмата точки е повишаване тиража на безплатно разпространяваното в града списание „Нов вечерник“, както и дигитализиране на изданието, поради заявен интерес, от страна на граждани. Целта е то да достигне до по-голям кръг от хора, засягайки не само част от асеновградчани. Асеновградските творци се обявиха и за сътрудничество между местна власт и дейци. Те настояват в съставянето на ежегодните кутлурни календари и програми на Асеновград активно да взимат участие писатели, поети, художници и други творчески личности и доказано таланливи граждани.

„А не решенията да се взимат едностранно от чиновници“, посочиха творците. За да се привлече вниманието на гости и туристи, посетили веднъж Асеновград, бе предложено по-рационалното използване на видеостената, поставена на сградата на Общината, в центъра на града. Идеята на творците е чрез излъчване на слайдове да се предоставя публично информация за предстоящи културни събития и мероприятия, за асеновградски туристически обекти, които биха могли да бъдат посетени, както и да се показват историческите паметници и места в Асеновград.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес