Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стотици ще се помолят за рожба тази нощ край Асеновград

20 ноември 2016, 13:00 часа • 3575 прочитания

Молебен за чадородие ще бъде отслужен тази вечер в църквата „Света Богородица-Златна ябълка“, разположена в асеновградския квартал Горни Воден. Поводът - един от най-светлите празници Въведение Богородично и Ден на християнското семейство – 21-ви ноември, в навечерието на който се намираме.

Молебенът ще бъде извършен с благословението на Негово Високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай и с помощта на Фондация "Искам бебе", съобщиха от храма. Очаква се тази вечер църквата да бъде посетена от стотици християни и семейства от цялата страна, дълбоко вярващи в чудеса и в чистотата на Божията милост.

Както всяка година, така и днес, те ще се помолят заедно за мечтаните рожби. А бременни или родители с малки деца ще благодарят за получената благодат. Те ще вдъхнат вяра на онези, които все още вървят по пътя към желаното дете. Началото на честването на празника в горниводенската църква бе поставено тази сутрин, когато бе отслужено неделно богослужение. Вечерната служба ще започне в 17 ч., а веднага

след нея към 18 ч. ще бъде отслужен и Молебенът за чадородие. Вярва се, че през далечната 1765 г. в храма „Златната ябълка“ край Асеновград се е случило чудо, извършено от Божията майка. Една жена, копнееща за рожба от години, е заченала благодарение на молитва пред святата икона.

Легендата разказва, че от тогава още много жени са станали майки с помощта на Света Богородица. Празникът Въведение Богородично в България се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска учаща се младеж от 1929 г. с решение на Светия Синод на Българската православна църква.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес