Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стопаните на водоеми в Асеновградско имат 15 дни да поставят предупредителни табели

30 април 2018, 10:41 часа • 1548 прочитания

В срок до 15.05.18 г. стопаните на водоеми и водни площи на територията на община Асеновград имат задължението да поставят предупредителни табели. Трябва да бъдат положени и забранителни знаци за плуване и влизане във водата на опасните за къпане и плуване места.

Контрол дали това е изпълнено и разяснителна дейност по профилактиката на водния травматизъм, предстои да проведе Комисия, в чийто състав са включени представители от БЧК, МБАЛ-Асеновград, Полицията и Пожарната в града, както и от Общинска администрация. Заповедта за поставянето на табелите е издадена от кмета на община Асеновград доктор Емил Караиванов, във връзка с настъпването на летния сезон и на основание Наредбата за водоспасителна дейност и безопасност на водните площи.

Целта е да бъдат предприети мерки по обезопасяване на водоемите в Асеновградско. От градската управа напомнят, че къпането и плуването на територията на общината може да се извършва само в охраняеми, обезопасени и оборудвани, в съответствие с изискванията на Наредбата за водноспасителна дейност, водни площи. Забранява се влизането във водите на река Чая, на всички неохраняеми съоръжения, язовири, канали и други зони, в които няма осигурени спасители.

При аварийни ситуации или при необходимост от помощта на Водноспасителната служба, гражданите могат да се обръщат към Областния съвет на БЧК-Пловдив на телефони 032 624 174 и 032 62 71 63.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес