Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стартът на "Асеновградски баири" за първи път от центъра на Асеновград

05 май 2021, 08:05 часа • 6046 прочитания

Асеновград ще бъде домакин на състезанието по планинско бягане и колоездене „Асеновградски баири”. Тази година то ще се проведе под различен формат. Това ще бъде шестото издание на спортното събитие. За първи път старт/финал-ът ще е разположена на централния площад „Академик Николай Хайтов“ в Асеновград. Няма възрастови ограничения за участниците. В състезанието могат да се включат деца и възрастни, професионални състезатели и любители, цели семейства и групи приятели, дори ветерани.

Събитието ще се проведе в два поредни дни, съобразено с епидемиологичната обстановка и при спазване на въведените противоепидемични мерки. Мероприятието ще се състои тази събота и неделя (8-ми и 9-ти май 2021 г.).

Дисциплините, в които ще се надпреварват ентусиастите, са: планинско колоездене - 16 километра и 42 километра; планинско бягане - 10 километра, 22 километра и 42 километра. Участниците могат да се включат в една или в няколко дисциплини по избор. По трасето ще има разположени пунктове за засичане на време. Ще бъдат осигурени храна, напитки и медикаменти. В първия ден от състезанието е предвидено да се проведе колоезденето, а във втория - бягането.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес