Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шофьор уби жена на пешеходна пътека, избяга от мястото

12 януари 2015, 14:45 часа • 42825 прочитания

Жена почина на място на пешеходна пътека в Асеновград след жесток удар, а извършителят на престъплението избяга. Кървавата драма се разиграла минути след 14.00 часа в събота на зебрата пред централна поща на ул. „Цар Иван Асен Втори”, на крачки от сградата на полицейското управление и прокуратурата, пише "Марица".

Шестдесетгодишната Калинка е пресичала спокойна на законното за преминаване на пешеходци място, когато върху й връхлита лек автомобил опел и я помита фатално. Жената е получила тежки травми, откарана е в болница, но фаталният край се оказва неизбежен. Извършителят на престъплението избягва от мястото на инцидента, полицията започва да го издирва светкавично. Часове по-късно сам се предава. Оказало се, че е двадесетгодишен младеж, едва по-късно му вземат алкохолна проба, за която се твърди ,че била отрицателна. Имал шофьорска книжка, със сигурност е с твърде къс стаж и не е известно дали е бил задържан, след като се е предал. Досъдебното производство по случая е под наблюдение на Окръжна прокуратура- Пловдив.

Жертвата е съпруга на известния издател и журналист Иван Желязков, който е собственик на издателство „Екобелан”. . На същото място преди години, отново кротко пресичайки като пешехосец, намери смъртта си почетният гражданин на Асеновград и известен книжар Димитър Андреев- Ганди

 

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес