Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С подписка асеновградчани искат ремонт на улица

06 август 2019, 09:35 часа • 6880 прочитания

Близо 250 подписа събраха асеновградчани с искане за асфалтиране на пътна отсечка в квартал "Изток" в града. На улицата, която представлява подход към района, преди много време е положен бетон, вместо асфалт, но с времето той се е разрушил. След дълги години чакане и немалко повреди по автомобили, попаднали в дупките, хора от квартала се амбицираха и входираха подписка с точно 248 подписа и с искане да бъдат предприети мерки за разрешаване на проблема.

Те се обръщат към ръководството на община Асеновград, в лицето на кмета доктор Емил Караиванов, с молба да бъде ремонтиран поне подходът към квартала - от началото на улица "Гонда вода" към жилищните кооперации на улица "Христо Ботев" с №78 Б и В и блоковете с номера от 1 до 6, включително.

"Гражданската подписка ще даде добър резултат, особено когато е своевременна", каза в отговор на искането на гражданите градоначалникът. Кметът Емил Караиванов допълни, че по отношение на инфраструктурата, когато става въпрос за по-сериозна инвестиция и ремонт съществуват два варианта. Единият е проблемът да се реши е с влагане на текущи средства, а другият - обектът да се включи в Инвестиционната програма на община Асеновград за следващата година. Кой от двата варианта ще бъде предприет и кога, предстои да разберем.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес