Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С жълта маркировка община Асеновград се изправя срещу паркиращите на автобусни спирки

04 април 2019, 10:40 часа • 11998 прочитания

С ярко жълт цвят ще бъде маркиран асфалтът пред всички 60 спирки на градския транспорт в Асеновград. Акцията стартира преди няколко дни, като една от основните зони на оживената улица "Васил Левски", край общинския пазар в града, вече е освежена. След надписването на пешеходните пътеки, тази мярка е поредната, която цели ограничаване на неправомерното паркиране на автомобили на автобусните спирки.

Яркият цвят се вижда отдалече и това би трябвало да напомня на шофьорите, че мястото е забранено за спиране, обясняват от градската управа. От там допълват, че чрез новата маркировка се цели да бъдат защитени и слизащите от рейсовете, защото понякога се налага те да излизат на пътното платно, именно заради неправилно паркираните автомобили на мястото, обозначено за автобуси. Планирано е хоризонталната маркировка в целия град и всички населени места в община Асеновград да бъде опреснена до Великден.

Над 50 пешеходни пътеки и осеви линии в града ще бъдат пребоядисани. За освежаването на зебрите ще се ползва специална боя, която има флуоресцентни частици. Така, те ще се забелязват по-добре в тъмната част на денонощието. Пълно освежаване ще се извърши и на маркировката от общинската пътна мрежа. Към момента се наблюдава, че на места тя е изтрита или дори заличена. 20 000 лева ще струва на бюджета на общината обновяването на хоризонталната пътна маркировка в Асеновградско.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес