Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Родители от Асеновград: Градът си е наш и от нас зависи как ще изглежда (СНИМКИ)

03 декември 2019, 09:25 часа • 5610 прочитания

Повече от 30 деца и възрастни се обединиха около каузата да бъдат главните герои в приказката, разказваща как да се живее по-добре в Асеновград. Всички заедно започнаха импровизирана поредица от благородни дейности, с които да подобрят средата и състоянието на паркове и градини в града.

"Просто искаме да е зелено и красиво. Стига сме чакали "от умрял писмо". Време е да разберем, че градът си е наш и от нас зависи как ще изглежда той. Събитието премина уникално. Много деца се включиха - и това е най–радостното, че подрастващото поколение милее за града си", разказват инициаторите.

Те поискаха от община Асеновград да им бъдат предоставени подходящи дървета. Част от тях бяха засадени до паметника на Апостола на свободата в Асеновград - Васил Левски, а други - при парка край Градския басейн. Сред видовете, засадени на двете места дървета, са гинкобилоба, бук, дъб, брези. Участниците в доброволната инициатива бяха на възраст между 3 г. и 25 г. В идеята се е включило дори едно семейство, което е закупило брези.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес