Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ремонтираха изцяло 2 отделения на МБАЛ-Асеновград

06 януари 2020, 10:34 часа • 4547 прочитания

Ремонт за 100 000 лева бе извършен в МБАЛ-Асеновград. Почти изцяло ремонтирани бяха Отделенията по неврология и "Уши, нос, гърло" (УНГ). Средствата са осигурени от бюджета на общинското болнично дружество. Ремонтните дейности включват боядисване, смяна на мивки, подмяна на електроинсталация, поставени са енергоспестяващи лампи и шумоизолация, както и други обновления.

Всички 43 стари легла в двете отделения са сменени с нови (33 - в неврология и 10 - в УНГ). "Надяваме се пациентите при ползване да опазват оборудването и мебелировката", призова шефът на МБАЛ-Асеновград доктор Иван Червенков. На финала на ремонтните дейности отстава да бъдат поставени первази и до дни да се доставят нови шкафове, столове и дргуи малки мебели, обясни в заключение управителят на лечебното заведение. В двете новоремонтирани отделения на асеновградската болница работят общо 10 лекари.

УНГ разполага с 2 доктори и 6 медицински сестри. В Отделението по неврология пък работят 10 медицински сестри и 8 лекари, един от които е със степен на образование "професор". Към момента в УНГ се лекуват 4 пациенти, а в неврологията са настанени около 24 души.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес