Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Районът на чешмата при „Свети Илия“ край Асеновград стана сметище

27 юли 2016, 17:09 часа • 1828 прочитания

В сметище се превърна местността при крайпътната чешма до параклис „Свети Илия“ край Асеновград. Седмица след честване празника на храма (20-ти юли - Илинден) боклуците, останали след посетителите, напомнят за бурното празнуване.

Вместо със зеленина, стеблата на дърветата в района на чешмата са заобиколени от сухи треви и отпадъци. Полиетиленови пликчета, картонени, метални и друг вид кутийки, чашки и шишенца от бира, безалкохолно и топли напитки „красят“ природата, подчертавайки съвестта на гражданското общество. Отвратен от видяното, за образувалото се сметище сигнализира читател на Actualno.com.

Той изрази възмущението си от създалата се гледка. Подобно натрупване на отпадъци и образуване на нерегламентирани сметища се наблюдава и в други райони на община Асеновград. Чешмата край параклис „Свети Илия“ е разположена в близост до един от входовете на града. Това е първото, с което се сблъскват туристи и гости, влизайки в Асеновград.

Сигнал за нерегламентираното сметище вече е подаден в отдел „Екология“ на асеновградската Общинска администрация. От там увериха, че ще бъдат предприети мерки по почистване на терена. Остава да разберем дали виновните за ситуацията ще бъдат открити и санкционирани.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес