Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Районен съд - Асеновград: Получавайте книжата и справките си дистанционно

17 ноември 2020, 09:15 часа • 7559 прочитания

Дистанционно да се получават книжа и документи и да се извършват справки, призоваха от Районен съд - Асеновград. Във връзка с обявената извънредна епидемична обстановка и увеличаващия се брой заразени с COVID-19 лица се призовават гражданите и адвокатите, страни по дела, които се разглеждат в Районен съд - Асеновград, да се възползват от възможността за дистанционно подаване и получаване на книжа и документи, както и за извършване на справки по вече образуваните дела.

От ведомството съветват съдебни книжа по граждански и наказателни дела да се подават с квалифициран електронен подпис на следния електронен адрес: e-registratura@rs-asenovgrad.bg. От Районен съд - Асеновград призовава участниците в съдебните производства да посочват електронен адрес за получаване на съобщения, както и телефони за връзка за своевременното им уведомяване в случай на отлагане или пренасрочване на делата. Идеята е да се ограничи заразата и избягване на рискове за здравето както на лицата, посещаващи сградата на Районен съд - Асеновград, така и на съдебните служители, работещи там.

Призовават се всички посетители да бъдат с поставени предпазни маски, които плътно да покриват носа и устата, а при влизане - да ползват поставените на входовете дезинфектанти. Няма да се допускат лица с признаци на респираторни заболявания – хрема, кашлица и други грипоподобни симптоми, призовават от съда в Асеновград. За да се избегне струпване на хора, участниците в заседанията ще се допускат в сградите на съда, непосредствено преди началото на заседанието, в което са участници. Времето за работа на службите за работа с граждани е от 09:00 ч. до 12:00 ч. и от 13:30 ч. до 17:00 ч. След приключване на съответната дейност, посетителите на съда трябва незабавно да напуснат сградата.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес