Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Работни групи в Асеновград следят за спазването на забраните от МЗ

15 март 2020, 12:37 часа • 3916 прочитания

Работни групи за спазване на мерките, наложени от държавната власт, с цел ограничаване разпространението на коронавирус, започнаха да функционират в община Асеновград. Екипите вече извършват проверки. В случай на констатация на неизпълнение на мерките работните групи ще сезират органите на МВР, РЗИ, ОДБХ, както и председателите на Областния и Общинския кризисни щабове. Призовават се гражданите, които забележат карантинирани да нарушават забраната, да сигнализират на телефони 112 и 0331 60 100.

Полицейските служители връчват информационни писма, с които задължават карантинираните да спазват забраната за излизане от дома в 14-дневен срок. Към вчерашна дата не са установени лица от община Асеновград, нарушили карантината. Карантинирани в Асеновградско е 18 засега. Те са се върнали от рискови държави, а установени нарушители на забраната към момента няма.

ОДМВР - Пловдив сформира Мобилизационен щаб за цяла пловдивска област, който ще помага на възрастни хора и граждани в риск. Ще се следи за ограничаване на тяхното движение, а при необходимост от снабдяването им с хранителни продукти и лекарства също ще бъдат подпомогнати.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес