Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предложение: Открити зали тип "градина" да има в Асеновград

07 май 2019, 09:25 часа • 1988 прочитания

Асеновградчанка предложи проект пред общинските съветници, с който да бъдат върнати усмивките на хората. Анета Георгиева смята, че това може да се случи, ако бъдат провокирани възрастните да се откъснат от телевизорите и да излизат по-често навън със своите деца и внуци.

Предложението на жената е формулирано с името "Да върнем усмивката си" и предвижда в Асеновград да бъдат изградени открити зали - тип "градина", но във вид, чрез който да могат да се ползват целогодишно. Към тях да бъда организиран лесен достъп за всеки, включително и хората с увреждания. Визията на Анета за една такава зала е вътре да има осветление, денонощно видеонаблюдение и санитарен възел. А наоколо да се засадят цветя и зелени храсти.

Чрез изграждането на откритите зали ще бъде постигнат ефектът на сближаването между хората от различна социална среда, смята асеновградчанката. За какво ще бъдат ползвани тези съоръжения? Освен свободният ежедневен достъп на граждани, Анета предлага сутрин между 07:00 ч. и 08:00 ч. в работни дни да се провежда гимнастика, а вечер от 18:00 ч. до 19:00 ч. да се състои час по български народни танци и зумба. Според Анета, това е начин за разпускане на психическата натовареност на мозъка от ежедневието.

От проекта на асеновградчанката, обаче, не става ясно дали тези мероприятия ще бъдат напълно безплатни за желаещите граждани. Идеята й е такива открити зали, тип "градина" да бъдат изградени върху общински терени във всичките осем квартала на Асеновград. Финансовите средства за изпълнение на проекта "Да върнем усмивката си" асеновградчанката предвижда да бъдат усвоени от подходящи европейски програми с участие на общината и дарители. Анета Георгиева презентира проектната си идея от трибуната на местния парламент, след което я входира официално. А старейшините на Асеновград обещаха да разгледат проекта, но дали ще се заинтересува управляващите, времето ще покаже.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес