Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преброяване и шествие на колоездачите в Асеновград тази неделя

18 май 2018, 12:55 часа • 984 прочитания

Третото „голямо преброяване“ на колоездачите в Асеновград ще се състои тази неделя (20.05.18 г.). Велошествието ще стартира точно в 10:30 ч. от площад „Академик Николай Хайтов“. Маршрутът на масовото колоездене ще направи обиколка на главните улици и ще финишира отново в центъра на града. На участниците ще бъдат раздадени стикери с номера!

„Елате да вдигнем шум със звънците! Нека видим как Homo Sapiens е претърпял еволюция и колко новопосветени велосипедисти не предпочитат мръсния и шумен автомобилен транспорт! Елате да покажем, че не сме малко и искаме по-добри условия и равнопоставеност на пътя, за да управляваме спокойно любимите си превозни средства!“, апелират организаторите.

Велошествието ще премине през улиците „Училищна”, „Н. Вапцаров”, „Цар Иван Асен II” (до кръговото кръстовище при църквата „Свети Атанасий”), „В. Левски”, „Борислав”. Колоездачите ще продължат пътя си през булевард „България” и към улиците „Марица”, „Съединение” (до „Железния мост), „Железарска”, „3-ти март” (покрай централния площад), по моста при старата пловдивска автогара. След това ще се насочат към улиците „Стара планина”, „Иларион Макариополски”.

Финалът на грандиозното велошествие в Асеновград ще бъде позициониран в парка на улица „Цар Освободител”. Мероприятието ще бъде предвождано от полицейски автомобили. На възловите места в града ще бъдат разположени патрулни полицаи, които ще съдействат за организацията на автомобилния трафик, и ще следят за предотвратяване на пътни инциденти при преминаване на велосипедистите. Затворени или блокирани пътни участъци в Асеновград за времето на шествието не се очаква да има.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес