Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Повторно броиха бюлетините в ромския квартал в Асеновград

27 октомври 2015, 17:40 часа • 4828 прочитания

Решение за отваряне на чувала и повторно преброяване на бюлетините за местни избори и за национален референдум на една от секциите, намираща се в ромския квартал „Лозница“ в Асеновград, взе Общинската избирателна комисия в града. Това бе съобщено днес на интеренет сайта на Комисията, предаде кореспондентът на Actualno.com в града.

При извършване на проверката на контролите в протоколите, след приключване на изборния ден било установено, че протоколите на СИК – 160159, относно избора за кмет на община, кмет на населено място, избор на общински съветници, както и за национален референдум в община Асеновград, не са попълнено коректно. Открити са съществени несъответствия във вписаните в протоколите данни, които не могат да бъдат отстранени от СИК.

В решението се казва, че от попълнената информация не могат да се генерират резултати от проведения избор. Поради това СИК, заедно с Общинска избирателна комисия Асеновград, следва да извършат ново преброяване на бюлетините, след приемането на протоколите от всички избирателни комисии.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес