Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политиците в Асенoвград се обединиха с общо искане до МВР

26 юли 2017, 16:55 часа • 5403 прочитания

За първи път, от години насам, всички политически партии в Асенoвград заедно с Общинска администрация изразиха единодушната си позиция и се обединиха в името на една обща идея. Изпратено бе писмо с подписка до министъра на вътрешните работи Валентин Радев с настояване да бъдат „отблокирани полицейските щатове на РУ на МВР в Асенoвград“, предава кореспондентът на Actualno.com.

Почти 20 са свободните места за полицейски служители там, които стоят незаети в продължение на няколко години. Сред мотивите за искането си управата на града посочи, че ангажимент на РУ на МВР в Асеновград са и две съседни общини – Лъки и Садово. „Сигурността в нашия град трябва да бъде обезпечена трайно.“, се казва в писмото до вътрешния министър. Управляващите настояват да бъдат разкрити и нови полицейски щатове на територията на асенoвградска община, защото „вариантът с допълнително натоварване на наличния състав не е надежден“.

Политиците от Асеновград искат да бъде намерено решение така, че всички вакантни длъжности да бъдат заети във възможно по-кратък срок. Относно прилагане на мерките, чрез които да се осигури безопасността на асеновградчани и да се ограничи извършването на престъпления, Общински съвет-Асенoвград и Администрацията нямат политически различия, обобщи кметът доктор Емил Караиванов.

В заключение той каза, че очаква подкрепа за Общината от Държавата, като се надява, че искането ще срещне разбиране и действия, така че резултатът да е реалното обезпечаване на вакантните щатове в РУ на МВР в града.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес