Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подменят 6 знака в Асеновград, опреснени са 16 пешеходни пътеки

17 септември 2019, 11:47 часа • 3694 прочитания

Хоризонталната маркировка и точно 16 пешеходни пътеки край училища и детски градини в Асеновград, както и всички зебри в асеновградските села, разположени край учебни заведения са опреснени за първия учебен ден. До края на септември и началото на октомври се очаква там, където има компрометирана пътна маркировка в града също ще бъде подновена. Извършена е и ревизия на вертикалната пътна сигнализация, намираща се до училища. Подновени са и шест пътни знака, като от градската управа не посочват средства в какъв размер са отделени за целта и на кои места са извършени обновленията.

Предстои доставка и на допълни знаци, които ще бъдат поставени на различни улици в Асеновград през следващия месец. Поставени са и нови метални пана на улица "Христо Ботев" в участъка до ОУ "Отец Паисий" и по улица "Захари Стоянов" до ОДК "Васил Левски", с цел предпазване на децата от нежелани инциденти. Разпоредена е пълна проверка за състоянието на уличното осветление, с цел да се установи дали има зони в града, които не са осветени добре или има аварии.

"Често има извънредни ситуации на останали с дни на тъмно райони. Това в повечето случаи е по вина на фирми, които са имали аварийни ангажименти по ремонти на улици или по друга причина, и са увредили кабели на уличното осветление. Затова нееднократно сме издавали актове за санкциониране или пък сме задържали гаранции тогава, когато или не е била възстановена настилката, или е имало засегнат кабел", обясни градоначалникът, без да посочва конкретни суми от санкции.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес