Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Паркингът зад читалището в Асенoвград става зелена площ

02 октомври 2017, 15:11 часа • 2093 прочитания

Облагородяване на района около читалище „Родолюбие“ в Асеновград предстои до края на календарната година. Зелената площ, която в момента се ползва за паркинг от гражданите, ще бъде възстановена със зеленина и цветя. Възложено е на експертите от Общината да обходят и да разгледат в града за прикрити от клони и листа пътни знаци и за засягане на настилка, за да се предприемат мерки своевеременно, съобщиха от общинското ръководство. Започва и последното за годината косене на треви по всички главни улици и големи паркове в Асенoвград.

Това са първите дейности по наскоро сключения договор по озеленяване. Приоритетно косенето ще се извършва по булевард „България“ и улиците „Шести януари“, „Христо Ботев“, „Цар Иван Асен II„, „Васил Левски“ и „Цар Освободител“. До края на настоящата година е планирано да бъдат обработени големите паркове и по-малките градини в града. Според плана, косене на тревните площи трябва да бъде осъществено и в кварталите „Изток“, „Запад“ и „Баделема“, както и на всички детски площадки в Асеновград. Обработка или премахване на дънери ще се извърши по сигнали на граждани от улиците „Александър Стамболийски“, „Васил Левски“, „Христо Ботев“, „Изложение“ и от булевард „България“.

Предвижда се засаждане на дървета на мястото на премахнатите. Предстои да бъдат засадени цветя по всички острови на кръгови кръстовища, както и цветни фигури в централна градска част. Ако се наложи ще се извърши резитба на опасни корони на дървета и тяхната поддръжка с автовишка, а при нужда и отсичане. Планирано е да се облагороди и зелената разделителна ивица на пътя за село Козаново, като се очаква да светнат и новите светлини там.

В междублоковите пространства и в центъра на Асенoвград ще бъде почистена самонастанила се растителност. За бдителност и ангажираност на гражданите по отношение на недобросъвестност или вандализъм в зелените площи, от страна на други лица, призова кметът на общината доктор Емил Караиванов.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес