Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриха паметник на загиналите във войните за национално обединение жители на асеновградския квартал „Долни Воден“

18 септември 2015, 21:29 часа • 8972 прочитания

Открит бе паметник на 15-те загинали във войните за национално обединение жители на асеновградския квартал „Долни Воден“. Това предаде кореспондентът ни от града.

Паметната плоча е изградена по инициатива на Общински съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Асеновград. Официалната част започна с приемане на почетната рота на Военно формирование Асеновград. Архиерейският наместник на Асеновградската духовна околия ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев освети паметника на загиналите във войните за национално обединение на България жители на квартал „Долни Воден“.

В словото си кметът доктор Емил Караиванов каза: „Нека този паметник да ни напомня за героизма на падналите в битка и тяхната любов към род и Родина, да разказва на поколения напред, че е имало достойни хора, които са опазвали честта на Отечеството, за да живеем в мир и съзидание.” След това, с едноминутно мълчание всички присъстващи почетоха паметта на загиналите герои.

Церемонията приключи с поднасяне на венци и цветя пред новооткрития паметник на загиналите във войните за национално обединение на България жители на асеновградския квартал „Долни Воден“.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес