Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От края на ноември въвеждат синя зона в центъра на Асеновград

30 октомври 2014, 11:35 часа • 26165 прочитания

В центъра на Асеновград се въвежда режим синя зона. Решението беше прието единодушно вчера от общинските съветници. Зоните за кратковременно паркиране обхващат част от улиците "Цар Иван Асен Втори" и "Марица", както и градския център.

Предвижда се синята зона да заработи до края на месец ноември като се въведе и sms - таксуване. Регламентът включва още принудително репатриране или поставяне на скоби за нарушителите, информира Радио Пловдив.

25 лева ще бъде санкцията при наказателно вдигане на автомобила. Ден престой на наказателен паркинг ще струва 12 лева.

Живеещите в района ще могат да се снадбят с пропуски за преференциално паркиране срещу такса. Каква ще е тя все още не е определено. Ще бъде въведено и СМС-таксуване.

Регламентът включва принудително репатриране или поставяне на скоби за нарушителите. При наказателно вдигане на автомобила санкцията ще е 25 лв. Един час престой и съхранение ще се таксува по 1 лев на всеки 60 минути през първите 12 часа. След 12-тия час - по 10 лв. на денонощие.

Разноските за принудителното задържане на МПС чрез използване на "скоба" ще са в размер на 15 лв., информира Asenovgrad.net.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес