Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оправдаха главния архитект на Асеновград, обвинен в корупция

14 март 2019, 10:51 часа • 9115 прочитания

Оправдаха главния архитект на Асеновград Константин Атанасов, който бе обвинен в корупция. Информацията съобщи пред медии кметът на общината Емил Караиванов. Последното заседание по делото срещу архитекта се състоя в Окръжния съд-Пловдив, който определи общинския служител като невинен. Атанасов бе обвинен във взимане на подкуп от управител на банков офис.

Всичко това се случи през ноември 2016 г. в Асеновград. Срещу него бе повдигнато обвинение, че в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно положение – главен архитект на общината, е поискал дар – парична сума в размер на 8 000 лева. Парите са били за съгласуване на идеен инвестиционен проект за реконструкция и преустройство на обект в града. В обвинителния акт бе упоменато, че деянието е извършено "чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебно положение".

Към момента не стават ясни мотивите за оневиняващото архитекта решение на Пловдивския окръжен съд. Конкретни такива ще бъдат оповестени в 2-месечен срок. Основното, поради което Атанасов е оправдан, е, че "обвиненията не са доказани". Със сигурност главният архитект на Асеновград не е подавал оставка и не е бил уволнява или освобождаван от длъжност, каквито твърдения бяха разпространени в публичното пространство, категорично заяви Караиванов.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес