Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обновяват цялостно кооперативния пазар в Асеновград

22 май 2014, 10:57 часа • 40137 прочитания

Община Асеновград обяви обществена поръчка за цялостната реконструкция на кооперативния пазар в града. Стойността на проекта е за близо 4 милиона лева,финансирането е изцяло от фонда "Растеж и устойчиво развитие на регионите", информира Радио Пловдив.

Мащабният ремонт предвижда изграждане на нови павилиони и маси за търговците, нова административна сграда,осветление,паркинги,сервизни помещения и санитарни възли.

Изпълнителят на строителните дейности ще бъде избран на база икономически най-изгодната оферта.

В средата на март стана ясно, че по време на реконструкцията пазарът няма да бъде затварян. Тогава кметът на града Емил Караиванов обясни: „От сектора, в който ще се извършват строително-ремонти дейности, ще се наложи временно преместване на търговците, като за целта ще се използват двата прилежащи паркинга. На единия ще бъдат настанени всички търговци от зеленчуковия сектор, а на другия търговците от част от промишления сектор, т.нар. руски пазар. Направени са точни разчети за броя на наемателите в момента и за всички тях са предвидени павилиони в новата схема”.

Градоначалникът обяви още, че след промяната застроената площ, която ще се използва, ще бъде увеличена от 2151 кв. м до 2430 кв. м., пише asenovgradnews.com.

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес