Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новата пързалка на Градския басейн в Асеновград вече е счупена и демонтирана

08 юли 2019, 12:15 часа • 12149 прочитания

Съоръженията и оборудването в Градския басейн на Асеновград останаха здрави едва за месец. Плувното лято в обекта бе открито в края на май, а сега, в началото на юли, новата водна пързалка при обновения детски басейн вече е демонтирана. Причината е, че е счупена, съобщи Антония Стоянова - управител на Дейност "Пазари и тържища" към общината, чийто ангажимент е стопанисването на басейна. Тя уточни, че е подадено запитване за рекламация към производителя, изразявайки надеждата си то да бъде уважено.

Очевидци разказаха, че пързалката е била счупена умишлено. Интересът към Градския басейн е голям, поради което шезлонгите не достигат за броя на посетителите, въпреки че са общо 340 на брой. "От тях също има доста повредени. Счупени от началото на сезона досега са и около 50 чадъра и шезлонга", обясни Стоянова. Тя обеща, че ще бъде направено всичко възможно, за да се закупят допълнителни поне още 50 нови.

Припомняме, че за ремонта на общинския басейн в Асеновград бяха отделени малко повече от 100 000 лева. Освен освежаване на съоръжението и цялостно реновиране на детския басейн, бяха изградени и допълнителни складови помещения и сграда, в която се помещават лекарски кабинет, спасители и санитарни.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес