Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова социална услуга в Асеновград ще помага на хора с различни зависимости

15 март 2019, 13:43 часа • 6467 прочитания

От 01.05.19 г. в Асеновград ще заработи Център за социална рехабилитация и интеграция с капацитет 30 места. Това е делегирана държавна дейност на която годишния бюджет за издръжка е 97 000 лева, т.е. 30 потребители по около 3 200 лева. За настоящата година тази издръжка ще бъде в размер на близо 65 000 лева.

Центърът е предназначен за лица с различни видове увреждания, девиантно поведение, хора с различни зависимости, с емоционално-поведенчески проблеми, жертви на различна форма на насилие и експлоатация и други. В институцията ще се оказва почасова подкрепа, свързана с рехабилитация и социални и психологически консултации, съдействие за професионално ориентиране и реализация.

Услугата ще цели придобиване на нови способности и самостоятелност на потребителите. В Центъра ще се провеждат консултативни и терапевтични дейности, обучителни практики, медицинска рехабилитация и други. Сред длъжностите, които ще бъдат разкрити за целта, са психолог, логопед, рехабилитатор, трудотерапевт. Услугата ще е продължение на дейностите, които се предлагат в Центъра за деца с увреждания, като ползваната за целта сграда ще е същата, в която се помещава Центърът за иновативни услуги.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес