Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Нощ на театрите" за Деня на християнското семейство в Асеновград

20 ноември 2015, 11:09 часа • 5443 прочитания

Редица културни и религиозни мероприятия ще се проведат в Асеновград по повод утрешния празник Въведение Богородично – 21-ви ноември, честван още като Ден на християнското семейство, информира кореспондентът на Actualno.com в града.

Събитията в асеновградска община ще стартират още днес. Точно в 17:30 ч. тази вечер в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ ще бъде открита изложба на художника Ангел Тулев. Половин час по-късно, в зрителната зала на НЧ „Родолюбие” в Асеновград ще се проведе концерт. В него участие ще вземат различни асеновградски формации. Сред тях са танцовият състав и фолклорната група при НЧ „Родолюбие” и ОДК „Васил Левски”, ФГ „Детска песен - Надежда Хвойнева”, ВГ „Калина Малина”, група по вероучение, църковен хор при храм „Света Богородица Благовещение”, гайдарска група „Големите гайди” и хор при Македонско дружество „Димо х. Димов”.

Утре, в самия Ден на християнското семейство - 21-ви ноември от 10:30 ч. в храм "Света Богородица Успение-Златна ябълка" в асеновградския квартал „Горни Воден“ ще бъде извършен молебен за чадородие, организиран от Фондация “Искам бебе”.

На същия ден вечерта, от 19 ч. в камерната зала на НЧ „Родолюбие” в Асеновград ще се проведе „Нощ на театрите“. „В специалното събитие градовете се превръщат в "сцени". За няколко часа животът придобива други измерения и се насища с особен артистичен смисъл.“, казват инициатори. В инициативата свое изпълнение ще представят децата от Детско театрално студио „Мечта“. „Видяно със сърцето“ по Антоан дьо Сент Екзюпери, пък, ще изпълнят ученици от ПГ „Цар Иван Асен II“. След това, е планирана мултимедийна презентация „Театърът в миналото“. Тя е дело на творчески колектив към НЧ „Родолюбие“ в Асеновград. Програмата в „Нощта на театрите“ ще завърши с изпълнение на първо действие от пиесата „Лятна бирария“, написана от асеновградчанина Марин Маринов. Постановката ще бъде изпънена от Театрална работилница за мечти при НЧ „Родолюбие“. Междувременно, в 19:30 ч. в сградата на Старата Община в Асеновград ще бъде открита фотоизложба на Щерьо Паспалев. Името, което носи експозицията от снимки, е "Криле на мечти".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес