Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма позитивни на COVID-19 тестове на учители в Асеновградско

05 февруари 2021, 16:51 часа • 1143 прочитания

Днес, 5-ти февруари заседава Общинският оперативен щаб за превенция и борба с коронавируса в Асеновград. Кметът на града и председател на щаба доктор Христо Грудев припомни, че по дарителската сметка все още са запазени около 33 000 лева, който могат да бъдат ползвани при възникнала необходимост.

Положителните на COVID-19 проби за последната седмица, регистрирани в община Асеновград, са 11. За същия период са хоспитализирани четирима души. В общината се отчита спад на заболеваемостта. Общият брой на приетите в МБАЛ – Асеновград пациенти е 15. Двама от тях са на интензивно лечение. Лечебното заведение има готовност за провеждане на ваксинационна кампания, незабавно след подаване на указания от Министерството на здравеопазването (МЗ).

Училищата на територията на общината са безопасна среда, посочват директорите от двете учебни заведения и членове на Общинския оперативен щаб. Осигурени са дезинфектанти, бактерицидни лампи, обособени са посоки на движение на ученическия поток. Резултатите от изследването с антигенни тестове на учители показват, че няма нито един болен от педагогическия персонал към момента. Училищата декларират, че са в готовност за провеждане на ваксинационна кампания.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес