Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не е ясно чия е собствеността върху въжените мостове в Асеновградско

19 февруари 2016, 16:44 часа • 8581 прочитания

Тече процес по уточняване собствеността на въжените мостове в община Асеновград. Това заяви кметът доктор Емил Караиванов, цитиран от кореспондента на Actualno.com. 

Той обясни, че никъде в Общинска администрация няма документация за изграждането на този вид съоръжения. „Те явно са били изградени преди много години, затова правим запитване до Областната управа в Пловдив, относно характера на собствеността на тези мостове“, обясни Караиванов. Той допълни, че ако съоръженията са общинска собственост и са в регулацията на града, би трябвало Общината да контролира, поддържа и възстановява тази собственост. Ако обаче държавата е собственик, би следвало тя, в лицето на Областна администрация, да посочи своите предписания какво да се случи – дали опасните въжени мостове да бъдат премахнати, или да се възстановят.

Не е опасен за преминаване единственият въжен мост в регулацията на Асеновград, намиращ се на изхода на града, в посока Смолян. В това увери междувременно градоначалникът. Той обясни, че е извършен оглед и е направена проверка на всичките осем въжени моста в общината. Определеният като негоден за преминаване, който се намира при разклона за асеновградското село Косово, вече е обезопасен. Той е затворен за движение. Предупредителни ленти обозначават забраната за преминаване по моста.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес