Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 88 000 лв. - осигурени за закупуване на ученически шкафчета в Асеновград

31 декември 2018, 10:17 часа • 1652 прочитания

Малко над 88 000 лева по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, са разпределени и предоставени от държавата за община Асеновград за закупуване на шкафчета в училищата. По модул „Осигуряване на ученически шкафчета“ отпуснатите средства са в размер на около 7 100 лева.

Според официалния списък, с такива шкафчета по Програмата ще се сдобие само едно асеновградско училище - СУ „Свети Свети Кирил и Методий“. Само това учебно заведение е от Асеновград е кандидатствало и е финансирано по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, Модул „Осигуряване на ученически шкафчета“.

Всички останали училища в общината са подали допълнително заявки и са финансирани по Постановление №200 на Министерски съвет от 18.09.18 г. за закупуване на ученически шкафчета и обезпечаване на 100% от учениците си, които са във възрастовата група от 1-ви до 7-ми клас. Този вид ученическо оборудване следва да бъде осигурено на възпитаниците на асеновградските училища в срок до 31.03.19 г. Целта на закупуването на нови шкафчета за българските ученици представлява една от мерките за олекотяване тежестта на ученическите раници и за подобряване организацията на учебните часове.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес