Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 5 000 кв. м. сухи треви горят в индустриална зона на Асеновград

13 септември 2019, 12:21 часа • 9002 прочитания

Повече от 5 000 квадратни метра сухи треви пламнаха в Индустриална зона "Изток" в Асеновград. На мястото на пожара са изпратени два асеновградски противопожарни екипа и един от Пловдив. Няма пострадали сгради и хора. Огънят е достигнал почти до дворове на близко намиращите се фирми, но пламъците са овладяни навреме. Към момента все още се потушава огънят, от другата страна на стърнищата. причини за пожара все още не ся ясни.

"Мястото на огнищата е запустяло. Затова по-скоро не е умишлен палеж с цел по-лесна оран. Единият вариант е възникнали искри от далекопровод, а другият - изхвърлена недобре загасена цигара", обясни за Actualno.com инженер Величко Бришимов - началник на РСПБЗН-Асеновград. В района са разположени няколко предприятия и ТИР-паркинг, има и ракиджийница. При първоначалния оглед е установено, че огнищата са две, като се предполага, че или огънят се е разделил в двете посоки, или е тръгнал почти едновременно от различни места и се е съединил в един голям пожар.

Заради силният вятър пожарникарите се бориха с пламъците почти час. Черен пушек се издигаше високо в небето над Асеновград, а мирис на дим се разпростря чак до централната градска част, разказват асеновградчани. Дали ще бъде изпратен екип, който да провери замърсеността на въздуха в района, засега не се съобщава.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес