Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъже размахваха пластмасови автомати в Асеновград, заловени са (ВИДЕО)

03 януари 2019, 21:18 часа • 5150 прочитания

Заловени от полицията са двама мъже, обикалящи с автомобили из улиците на Асеновград, размахвайки оръжия в ръцете си. Стряскащото видео бе публикувано в социалната мрежа от Симеон Добрев, откъдето по-късно бе изтрит.

На кадри от Youtube, публикувани от БЛИЦ, се вижда как всеки от мъжете е седнал на рамката на отворен страничен прозорец на бял джип "Мерцедес" и държи автомат. Джиповете преминават през булевард "България" в Асеновград, като от записа се забелязва регистрационният номер само на едната кола.

Относно случилото се, десетки граждани са подали сигнал в Районно управление "Полиция" в града. Сигнализирано е и до Областната дирекция на МВР в Пловдив, откъдето посочиха, че двата автомобила са били спрени от полицейски патрул. При проверката е установена самоличността на младите мъже, които са заявили, че са снимали видео и ползваните за целта оръжия са пластмасови. Това беше потвърдено от МВР пред Actualno.com.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е и Районната прокуратура в Асеновград, тъй като частниците във видеото са нарушили обществения ред, предизвиквайки паника сред гражданите. Освен това, са нарушили и някои от правилата за движение по пътищата, излизайки от прозорците на автомобилите по време на движение.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес