Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мотористи от цял свят опитаха от българската домашна ракия

06 септември 2019, 08:43 часа • 4296 прочитания

Мотористи от цял свят опитаха от българската домашна ракия. Повече от 50 туристически мотоциклета превърнаха за кратко централния площад на Асеновград в огромен изложбен център. Туристи от около 25 държави посетиха забележителностите на асеновградския регион. Сред гостите да мото-туристи от Турция, Кипър, Финландия, Швеция, Норвегия, Беларус, Украйна и други.

За финал те дефилираха с машините си в центъра на Асеновград, където събудиха интереса на десетки мото любители и предизвикаха множество усмивки. "Мото-туристите са хора, които обичат да разглеждат много места и целите на такива клубове са да опознаят държавите, в които ходят, културата, историята, кухнята, хората", обясни Петър Янчев - част от организаторите от Мото клуб "Златно крило".

Той допълни, че ценителите на историческите и културни местни факти и събития са останали впечатлени от забележителностите в Асеновград и региона и от старинните сгради и обекти. В Бачковския манастир най-силно привлякоха погледите им архитектурата, фреските, старата трапезария, а накрая бяха почерпени с по глътка домашна ракия.

Галерия от изложението може да откриете ТУК.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес