Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Момченце почина, роми окупираха МБАЛ - Асеновград (СНИМКА)

09 март 2020, 13:45 часа • 10554 прочитания

3-годишно дете е починало в ромския квартал "Лозница" в Асеновград днес. Над 20 роми са се струпали пред спешното отделение на местната болница и ситуацията там в момента е напрегната. На мястото са изпратени и полицейски патрули.

По непотвърдена информация, детето е повърнало вкъщи, след което е починало. То е откарано в спешното отделение на МБАЛ - Асеновград, но медиците само са констатирали смъртта му, поясни управителят на лечебното заведение доктор Иван Червенков.

Той посочи, че детето е било намерено паднало в дома си. Преди седмица е лежало в Детско отделение на болницата в Асеновград с белодробно оплакване. По думите на шефа на МБАЛ в града обаче то е напуснало здравното заведение без да бъде изписано. Предполага се, че родителите му са го прибрали неизлекувано.

Доктор Червенков коментира, че най-вероятно не може да става въпрос за коронавирус, а за остро респираторно заболяване, довело до усложнения в белите дробове. 

От пресцентъра на МВР - Пловдив потвърдиха, че в 11:30 ч. в РУ - Асеновград е получен сигнал за починало момченце на 3 г. в болницата в града. По първоначалната информация, 25-годишния баща и 23-годишната майка са го закарали за преглед в асеновградската болница, но когато отишли в кабинета на Бърза помощ, медицинският екип само е констатирал смъртта му. Семейството е от Асеновград и има още едно момче - на 6 г. Случаят е докладван в Районна прокуратура - Асеновград. Причините и обстоятелствата за настъпването на смъртта на детето са в процес на изясняване.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес