Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младите в Асеновград масово не ги вълнува темата "по-добър живот с евросредства"

11 май 2015, 16:15 часа • 8614 прочитания

Млади хора от асеновградска община масово не желаят да участват в анкетни проучвания, свързани с промяна качеството на живот чрез усвояване на европейски средства. До този извод се стигна след извършено проучване от Областен информационен център Пловдив на тема "Да създадем България заедно 2020", предаде кореспондентът на Actualno.com в Асеновград.

Въпросите, които бяха поставени пред жители на цяла пловдвивска област, са свързани с това какво искат хората да бъде изградено и създадено, за да е по-достъпен светът за всички и как да се промени животът им, като се използват европейски средства.

781 са раздадените анкетни карти, но само 88 са получените предложения за развитието на община Асеновград. По-голямата част от участниците в анкетите са жени, сочат резултатите. А възрастта на повечето отговорили е над 65 години.

Предложенията за Асеновград са най- различни. Поставени са проектни идеи да се изградят кино и театър, младежки център, както и дневен такъв за възрастни. Някои жители на града предложиха да се създаде благотворителна органзация за хора в нужда, социално- слаби и в неравностойно положение. Сред основните фокуси и предложения са още и разрастване на туризма в Асеновград, ремонт на централни улици и тротоари, повече зелени площи и паркове. Интересни идеи са изграждането на обществена тоалетна, детски и спортни площадки. Граждани предложиха да бъде ремонтирано читалище „Родолюбие“ в града, да се обнови библиотечният фонд в асеновградската библиотека „Паисий Хилендарски“, както и по-често да се организират и реализират фестивали.

Идеите от анкетното проучване вече са обработени и изпратени в Министерски съвет. Изготвени са и доклади, които, пък, са предоставени на Общината.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес