Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Малко над 1 300 лева събраха на Коледния благотворителен младежки бал в Асеновград

12 декември 2015, 11:11 часа • 2847 прочитания

Малко над 1 300 лева събраха асеновградчани на традиционния Коледен благотворителен младежки бал в Асеновград, провел се под егидата на кмета доктор Емил Караиванов, информира кореспондентът ни от града.

Събитието се провежда ежегодно. Събраните средства обичайно се даряват на жители на общината, които имат нужда от финансова помощ.

Тази година каузата се проведе в името на асеновградчанина Николай Иванов, познат сред съгражданите си като Ники от квартал „Горни Воден“. 28-годишният мъж страда от онкологично заболяване и сумата му е необходима за провеждане курс на лечение. Събраните на Коледния благотворителен бал средства, са в размер точно на 1 339 лева и бяха дарени на брата на Ники – Венцислав още снощи.

Самият Николай не присъстваше не събитието, понеже в момента е в Испания, където му се провежда имунотерапия по експериментално лечение, с което се цели калциране или пълно унищожаване на заболелите клетки. „Медиците там дават сериозни надежди за възстановяването на асеновградчанинът, като казват, че медикаментите, които вливат на Ники, вече са изпробвани и се наблюдава резултат при около 10 пациенти“, обясни Венцислав. Той допълни, че брат му е заминал за Испания преди около месец и е възможно да се наложи да остане там дори цяла година.

До момента събраната сума за Ники е около 40 000 евро, а са нужни повече от 100 000 евро за цялостното му лечение, съобщи Венцислав.

Вечерта на Коледния благотворителен младежки бал бе официално открита с песента „Хубава си, моя горо“, изпълнена от децата на Вокално-инструментален ансамбъл „Захария“ при НЧ „Христо Ботев“ в квартал „Долни Воден“. „Смисълът е в бъдещето на града ни, в добруването, в живота и здравето на нашите съграждани“, подчерта кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов, веднага след изпълнението на подрастващите изпълнители. В името на каузата снощи се обединиха представители на конкуриращи се спортни клубове и на опозиционни политически сили, асеновградчани с различни интереси и виждания. В програмата пак благотворително за Ники от „Горни Воден“ свои изпълнения представиха младите оперни певци от Асеновград Любомира Петрова и Цветан Цветков.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес