Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Макет на Асеновата крепост представя Асеновград на фестивал в Прага

07 август 2015, 16:14 часа • 8370 прочитания

Макет на Асеновата крепост ще бъде поставен в двора на манастир „Свети Георги“ в Прага, Чехия. Там моделът на емблематичната за Асеновград сграда ще участва в един от най-престижните международни форуми - Фестивал за архитектура и урбанизъм, предаде кореспондентът на Actualno.com от Асеновград.

Събитието ще бъде открито на 17.08.15 г. от президента на Чехия Милош Земан и ще протече под неговия патронаж. Фестивалът се провежда за девета година, като се организират тематични изложби. Тази, в която ще бъде включен 60-килограмовият макет на Асеновата крепост, е именувана „Паметниците на моя край“. Размерите му са: широчина- 135 сантиметра; дължина- 195 сантиметра; височина- 90 сантиметра. Към рекламните материали, освен макетът, ще бъдат включени снимки и текст за Асеновград.

Станимака участва за първи път в международния форум. Община Асеновград ще се включи по покана на Българския културен институт в Прага и на Посолство България в Чехия. След края на фестивала, който ще приключи на 18.10.15 г., информацията и материалите за нашия град ще бъдат представени и в изданието на специализиран каталог, съставен от близо 400 страници.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес