Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Легнали полицаи борят джигитите в Асеновград

14 септември 2016, 15:38 часа • 1345 прочитания

Асеновград ще бори изпълненията на джигитите и нощните гонки чрез изграждане на изкуствени неравности на пътя. Целта на поставянето на така наречените „легнали полицаи“ е да ограничи скоростта на движение на моторните превозни средства по главни пътни артерии в града.

Изграждането на неравностите започна от булевард „България“ и улица „Цар Иван Асен II“, съобщава кореспондентът на Actualno.com за града. Сред възловите места, вече обезопасени чрез „легнали полицаи“, е и пешеходната пътека, за която преди няколко месеца майки от Асеновград внесоха официална жалба.

Неведнъж асеновградчани са се жалвали и от форсиране на двигатели и въртежи на гуми на мотори и автомобили през нощта. Друга мярка, целяща ограничаването и дори прекратяване на автогонките по улиците на Асеновград, е доизграждане и разширение на системите за видеонаблюдение по основните кръстовища в града. Това е планирано да се случи до края на настоящата година. Освен поставянето на изкуствени неравности, започнаха и есенните ремонти по градските улици.

След репортаж на Actualno.com беше запълнена огромната дупка насред кръстовището при светофара в квартал „Зъбчето“. Около 35 000 лева ще струват на Асеновград ремонтите на пътните участъци на територията на общината. Ремонтирани ще бъдат общо 750 квадратни метра асфалт и 210 квадратни метра тротоари. 15 ще бъдат второстепенните улици, на които ще се извърши изкърпване на дупките. В най-лошо състояние към момента са "Отец Паисий", "Речна", "Росица" и други. 1 300 000 лева от Общинския бюджет са заложени за основен ремонт на над 20 други улици в Асеновград и в селата Долнослав, Конуш, Мулдава и Тополово.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес