Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ледени пързалки по тротоари в Асеновград „дебнат“ граждани

21 януари 2016, 16:35 часа • 2304 прочитания

Опасни за преминаване са голяма част от тротоарите в община Асеновград. За проблема сигнализираха читатели на Actualno.com.

Те обясниха, че непочистени от леда са тротоари в няколко от кварталите на града. По думите на възмутени асеновградчани, сред местата подходящи за пързаляне са дори такива, намиращи се на централни улици в Асеновград. Като примери бяха посочени заледени и непочистени тротоари в кварталите „Зъбчето“ и „Запад“, от двете страни на улица „Цар Иван Асен II“, както и около кръговото кръстовище при църквата „Свети Атанасий“. Безопасни за преминаване са само местата, на които собственици са почистили пред имотите си.

Припомняме, че фирмата, която е ангажирана със снегопочистването в общината, е сметосъбиращата „КМД“. Какво доведе до забавяне на ръчното почистване и защо седмица след снеговалежа, част от тротоарните настилки все още стоят сковани под дебел лед, попитахме общинското ръководство. Заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Бояджиев обясни, че контролът по изпълнение на задълженията на фирмата изпълнител се осъществява от Общината. Точно затова той обеща, че подаденият от нас сигнал ще бъде проверен и ще бъдат предприети мерки за разрешаването му.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес