Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кога ще има закрит плувен басейн в Асеновград?

20 ноември 2017, 12:00 часа • 4431 прочитания

Кога ще има закрит плувен басейн в Асеновград? Този въпрос стои на дневен ред пред асеновградчани от години насам. Множество деца и младежи от града спортуват плуване, а голяма част от тях притежават и талант, чийто потенциал би могъл да бъде развит в професионален план. Добър плувец се става с немалко усилия, постоянство и ежедневни тренировки, както е във всеки един спорт, казват професионалистите.

Спортът в Асеновград обаче се случва само през лятото, оплакаха се майки и татковци и попитаха кога най-сетне и в техния град ще бъде изграден закрит плувен басейн. През останалите три сезона родителите се принуждават да водят децата си на тренировка или Пловдив, който се намира на близо 20 километра разстояние, или дори в отдалечения на около 60 километра Пазарджик. Онези майки и татковци, които нямат възможността да пътуват до там ежедневно или поне няколко пъти в седмицата, просто спират тренировъчните занимания на малчуганите си.

Идеята за изграждане на закрит плувен басейн, заедно със зала за тенис на маса и снукър, е заложена като перо в Програмата за управление през мандат 2015 г. - 2019 г. на кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов, която е качена и на официалния уеб сайт на Общината. Намерението е описано като точка от раздел „Образование и политики за деца и младежи – стратегия за демографски просперитет на общността, младежки дейности и спорт“. Казусът бе засегнат и по време на дискусията между градоначалника и ученици от Асеновград, организирана преди месец по повод Деня на общината.

Запитване по темата екипът ни отправи към градската управа. От Община Асеновград ни отговориха, че на този етап въпросът за изграждане на зактир плувен басейн в града не е бил обсъждан нито на ниво ръководство, нито в Общински съвет. Дали заложената в Програмата за управление идея ще бъде изпълнена в оставащите две години от мандата на настоящата администрация, времето ще покаже.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес