Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметове се заканват да инициират гражданско неподчинение заради пътя Първомай - Асеновград

02 февруари 2021, 07:48 часа • 2226 прочитания

Едва удържаме хората от гражданско неподчинение, но накрая ние кметовете ще организираме това. Така в ефира на БНТ кметове от села по пътя Първомай – Асеновград коментираха състоянието на отсечката.

Положението е нетърпимо, вече няма накъде, казаха в един глас четирима кметове при пряко включване от село Козаново. По думите им, пътните инциденти са ежедневие. Кметът на село Поройна Петко Налбантов даде фрапиращ пример – постоянно се чупи училищния автобус. А става въпрос за отсечка от 20 километра.

Няма добро отводняване, смята мъж, чийто брат е загинал на този път преди няколко месеца. „Плащаме винетки, защо трябва да бъдем третирани като хора втора ръка”, заяви един от кметовете.

Парите за ремонти не стигат, особено за третокласни пътища, каза ръководителят на АПИ инж. Георги Терзийски. Той увери, че сега се изготвял проекта за ремонт. "Надявам се в рамките на тази година да бъде извършен ремонтът", заяви Терзийски. По думите му, пътят щял да се ремонтира така, че да нямало оплаквания от пътуващите по отсечката.

Още: Ръководителят на АПИ хем се оправда с коронакризата, хем призна за двойно повече пари

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес