Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жени с бурки обикалят из Асеновград, заловени и глобени няма (СНИМКИ)

25 септември 2017, 13:30 часа • 6413 прочитания

Няма заловени и санкционирани лица, носещи бурки, забрадки и други подобни, на обществени места, на територията на Районното управление на МВР в Асеновград, до този момент.

Това съобщиха за Actualno.com от полицията. Засега не е провеждана и специализирана акция, целяща конкретно установяване на лица, носещи бурки на обществени места.

Темата засегнахме, след като получихме пореден сигнал от асеновградчани за жени с бурки и забрадки, които се разхождат в центъра, в Градския парк и в района на общинския пазар в града. Обичайно не се движат сами, казват очевидци. Разхождат децата си или просто вършат някакви свои дела, необезпокоявани от никого и независимо от официалната забрана.

От областната дирекция на МВР обясниха, че ежедневно, при изпълнение на служебните си задължения, служителите на РУ-Асеновград санкционират извършителите на административни нарушения в рамките на правомощията си. В хода на всички провеждани полицейски акции е взето отношение за констатираните нарушения или престъпления. При установяване на лица, носещи бурки, забрадки и други подобни, на обществани места, същите ще бъдат санкционирани, съгласно Закона, категорични са от полицията.

Оказва се, че асеновградчани, пък, предпочитат да сигнализират за нередности или в социалната мрежа, или до медиите. До момента в Районното управление на Асеновград не са регистрирани сигнали от граждани за подобни нарушения.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес