Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жалба спря проекта за благоустрояване на кв. "Запад" в Асенoвград

28 февруари 2018, 12:21 часа • 2318 прочитания

Отлагат благоустрояването на асеновградския квартал Запад заради обжалване на обществената поръчка в Комисията за защита на конкуренцията. Подадени са общо два сигнала, единият от които не е допуснат до разглеждане. Другият, оспорил крайното класиране по процедурата, е фирма „Запрянови-03“.

„Забавянето ще попречи старирането на строителните дейности навреме. Обжалването може да възпрепятства и своевременното изпълнение на задълженията по договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, тъй като този проект е спечелен по Оперативна програма „Региони в растеж“.“, сподели опасенията си кметът на Асенoвград доктор Емил Караиванов. Общината е подала писмен сигнал до Управляващия орган по Програмата. По този начин ръководството на Асенoвград настоява изпълнението на проекта да бъде временно преустановено и да се изчака окончателното решение на спора между страните. Градоначалникът обясни, че не може да посочи възможен срок за приключване на процедурните дейности. Но изрази надеждата си, че реализацията на проекта ще се осъществи до края на настоящата година. Кандидатите за изпълнение на обществената поръчка са общо 16 на брой. Докато преминат всички срокове изпълнението на проекта за благоустрояване на квартал Запад в Асеновград остава блокиран.

Припомняме, че инвестицията е на стойност близка до 6 000 000 лева и предвижда цялостна рехабилитация на зоната. Кварталът е разположен на площ от близо 100 декара. Планирано е да бъде извършен ремонт на улици и тротоарни настилки, да се създадат нови паркоместа, детски и спортни площадки, места за отдих. Обмисля се и изграждане на видеонаблюдение в целия квартал.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес