Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И Асеновград се включи в "Нощ на музеите"

01 октомври 2016, 16:04 часа • 1450 прочитания

С тайнствени легенди, мистериозни случки и интересни исторически факти от миналото на Станимака се запознаха множество асеновградчани, включили се в първия в Асеновград безплатен тур из исторически обекти, посветен на Нощта на музеите.

Малки и големи посетители разгледаха няколко църкви, параклиси и музеи, намиращи се в различни части на града. Гидове разказаха на посетителите малко известни факти за различни експонати, места в града и личности с обществен и културен принос, предаде кореспондент на Actualno.com.

Нощният тур започна от Исторически музей на Асеновград и продължи с посещение на храма „Света Богородица-Благовещение“, през Старинно училище „Свети Георги“ - църквата „Свети Георги“ - параклис „Всики Светии“ - църквата „Света Богородица-Успение“ - църквата „Свети Никола“ и завърши в Етнографска къща.

С концерт на децата и младежите от лятната Музейна школа Старинно училище „Свети Георги” посрещна гостите си в Нощта на музеите. Там местни жители и гост на града се запознаха с експозицията, посветена на просветата и културата в Асеновград от края на 19-ти и началото на 20-ти век.

 

Севим Рашидова
Севим Рашидова Отговорен редактор
Новините днес