Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Градски уличен фестивал "20-те години на 20-ти век в Асеновград"

09 април 2020, 08:40 часа • 4442 прочитания

Двудневен градски уличен фестивал "20-те години на 20-ти век в Асеновград", готви сдружението с нестопанска цел "Станимашка фотографчийница". Първоначално заявените дати за провеждане на мероприятието, още преди възникналата извънредна ситуация в страната, са 25.09.20 г. - 26.09.20 г., а мястото е градината пред чешмата на Каварджията.

Фестивалът предвижда подреждане на изложба винил "Градът през 20-те години - Станимака в стари снимки". Ще бъде прожектиран и филмът "Тобако". Предвидени са също концерт с гост-музиканти "Латерна", поставяне на етюд от театрална постановка, ревю - "Модата на 20-те", изложба от картини и инсталации "Модерни времена", както и организиране на ретро фото "Бленда".

В случай, че събитието се състои, сдружение "Станимашка фотографчийница" ще бъде подпомогнато от община Асеновград с 2 000 лева, които бяха гласувани от Общинския съвет в града по време на мартенското редовно заседание. Според документацията, организирането и провеждането на мероприятието ще струва на инициаторите 6 000 лева. Така, останалата сума ще бъде осигурена от други източници.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес