Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българчета и ромчета се замеряха с камъни, две деца пострадаха

26 юни 2017, 21:51 часа • 10499 прочитания

Скандал между ромчета и българчета възникна днес около 19 ч. край Асенoвград. Всичко започнало до язовир "40-те извора".

По първоначална информация от полицията, ромски деца от асеновградския квартал "Лозница" преминавали покрай тренировъчната база на гребците от СК "Асеновец", където в този момент тренировката си провеждал детският отбор.

Засега не е уточнено кой е започнал конфликта, нито каква е възрастта на децата.

Знае се, че българчетата и ромчетата са разменили обидни думи помежду си. Последвало замеряне с камъни, вследствие на което леко са пострадали две деца. Едното – от ромски, а другото от български произход. На мястото на инцидента са повикани "Бърза помощ" и полиция.

Децата, които са получили наранявания, са откарани в Спешното отделение на МБАЛ-Асеновград. Към този час липсва конкретна информацията за състоянието на пострадалите участници в скандала. Пред Спешното пристигнали и служители на асеновградското Районно управление, екипи от специалните полицейски части, както кола на пожарната.

В същото време пред болницата се "изсипала" и голяма група роми. Конфликтът продължил, но благодарение на адекватната реакция на полицаите, той бил овладян. В процес на изясняване са точните участници и причини за възникването на кавгата.

Междувременно, малко след 19:30 часа очевидци разказаха за конфликт, в който отново били намесени роми, но случил се в парка на асеновградския квартал "Зъбчето". Няма данни за пострадали или нанесени материални щети там. Не е ясно засега дали този скандал има връзка с конфликта, възникнал между ромчетата и българчетата на Гребната тренировъчна база при язовир "40-те извора" край Асенoвград.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес