Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Близо 20 000 лв. за благотворителност събра Общински младежки съвет - Асеновград

20 януари 2020, 10:10 часа • 2336 прочитания

Близо 20 000 лева за благотворителност през цялата 2019 г. са събрали младежите от Общинския младежки съвет в Асеновград. За сравнение, през предходната година сумата е в размер на около 1 600 лева. Средствата през 2019 г. са събрани от 13 проведени инициативи в подкрепа на нуждаещи се асеновградчани. Сред тях са: Николай Иванов, страдащ от рак на дебелото черво, познат като Ники от "Горни Воден"; Лизавета Иванова, на която се провежда терапия за борба със заболяването "Множествена склероза"; Ева Чолакова, заболяла от "Сарком на Юинг" и много други.

Част от инициативите на младежите бяха насочени и към подрастващото поколение, а целта им бе образователна и мотивираща. Мероприятията, които проведоха в тази насока, бяха в областите история, култура, изкуство, музика, спорт и други. Интересен бе патриотичният урок, който се състоя в Деня на народните будители - 1-ви ноември. Проведени бяха и два благотворителни футболни турнира, базари, концерти.

Сега младежите си поставят нова цел - да надминат постигнатото до момента и през 2020 г. събраните в помощ на нуждаещи се асеновградчани средства да бъдат в много по-голям размер. Началото за тази година ще бъде поставено с благотворителна кауза, която ще се състои на празника Свети Валентин в Асеновград, но каква точно ще бъде тя, засега остава в тайна.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес