Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Безплатен топъл обяд за 250 крайно нуждаещи се асеновградчани

09 януари 2018, 15:13 часа • 1445 прочитания

Социалната услуга „Осигуряване на топъл обяд” ще имат възможността да ползват 250 крайно нуждаещи жители на Асеновград.

По официални данни, общият брой на хората в общината, имащи нужда от подобен вид подпомагане, е 265. Тъй като капацитетът на кухнята вече е запълнен, останалите 15 човека са вписани в листа на чакащите и съответно ще получат услугата в случай, че някой се откаже или бъде осигурено допълнително финансиране.

В проекта могат да се включат асеновградчани в неравностойно положение и такива, които нямат доходи и получават минимални пенсии или месечни социални помощи. „Това ще е от особено значение, и то предимно в студените зимни месеци, когато препитанието за тях е още по-трудно.“, уточняват от Община Асенoвград.

Обществената трапезария ще предостави безплатен топъл обяд, включващ супа, основно ястие и хляб всеки делничен ден за периода на цялата 2018 г. За да ползват услугата крайно нуждаещите се подават заявления предварително. Всички хора, които имат право на този вид помощ се водят в регистър на Агенцията по социално подпомагане и биват уведомявани.

На неподвижните, трудно подвижните и жителите на села в общината храната се носи на място по домовете. Община Асеновград предоставяше топъл обяд на крайно нуждаещи се от 2013 г. до 2016 г. Тогава услугата бе финансирана от държавния бюджет под името „Обществена трапезария”. От 2016 г. Общината има подписан договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от Фонда за европейско подпомагане по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане.

През настоящата година стойността на проекта за предоставяне на топъл обяд на крайно нуждаещи се жители на Асеновград е в размер на над 173 000 лева.

Безплатен топъл обяд за 250 крайно нуждаещи се асеновградчани

 

Социалната услугаОсигуряване на топъл обядще имат възможността да ползват 250 крайно нуждаещи жители на Асеновград. По официални данни, общият брой на хората в общината, имащи нужда от подобен вид подпомагане, е 265. Тъй като капацитетът на кухнята вече е запълнен, останалите 15 човека са вписани в листа на чакащите и съответно ще получат услугата в случай, че някой се откаже или бъде осигурено допълнително финансиране. В проекта могат да се включат асеновградчани в неравностойно положение и такива, които нямат доходи и получават минимални пенсии или месечни социални помощи.Това ще е от особено значение, и то предимно в студените зимни месеци, когато препитанието за тях е още по-трудно.“, уточняват от Община Асенoвград. Обществената трапезария ще предостави безплатен топъл обяд, включващ супа, основно ястие и хляб всеки делничен ден за периода на цялата 2018 г. За да ползват услугата крайно нуждаещите се подават заявления предварително. Всички хора, които имат право на този вид помощ се водят в регистър на Агенцията по социално подпомагане и биват уведомявани. На неподвижните, трудно подвижните и жителите на села в общината храната се носи на място по домовете. Община Асеновград предоставяше топъл обяд на крайно нуждаещи се от 2013 г. до 2016 г. Тогава услугата бе финансирана от държавния бюджет под иметоОбществена трапезария. От 2016 г. Общината има подписан договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от Фонда за европейско подпомагане по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане. През настоящата година стойността на проекта за предоставяне на топъл обяд на крайно нуждаещи се жители на Асеновград е в размер на над 173 000 лева.

Безплатен топъл обяд за 250 крайно нуждаещи се асеновградчани

 

Социалната услуга „Осигуряване на топъл обяд” ще имат възможността да ползват 250 крайно нуждаещи жители на Асеновград. По официални данни, общият брой на хората в общината, имащи нужда от подобен вид подпомагане, е 265. Тъй като капацитетът на кухнята вече е запълнен, останалите 15 човека са вписани в листа на чакащите и съответно ще получат услугата в случай, че някой се откаже или бъде осигурено допълнително финансиране. В проекта могат да се включат асеновградчани в неравностойно положение и такива, които нямат доходи и получават минимални пенсии или месечни социални помощи. „Това ще е от особено значение, и то предимно в студените зимни месеци, когато препитанието за тях е още по-трудно.“, уточняват от Община Асенoвград. Обществената трапезария ще предостави безплатен топъл обяд, включващ супа, основно ястие и хляб всеки делничен ден за периода на цялата 2018 г. За да ползват услугата крайно нуждаещите се подават заявления предварително. Всички хора, които имат право на този вид помощ се водят в регистър на Агенцията по социално подпомагане и биват уведомявани. На неподвижните, трудно подвижните и жителите на села в общината храната се носи на място по домовете. Община Асеновград предоставяше топъл обяд на крайно нуждаещи се от 2013 г. до 2016 г. Тогава услугата бе финансирана от държавния бюджет под името „Обществена трапезария”. От 2016 г. Общината има подписан договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от Фонда за европейско подпомагане по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане. През настоящата година стойността на проекта за предоставяне на топъл обяд на крайно нуждаещи се жители на Асеновград е в размер на над 173 000 лева.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес