Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асеновградчани пропищяха от нощните "гонки" и въртене на гуми

10 август 2015, 21:16 часа • 4759 прочитания

Осем сигнала за последните три месеца са постъпили в РУ на МВР в Асеновград, касаещи нарушаване на нощната тишина и рисково шофиране на моторни превозни средства. За всеки от тях е била извършена обстойна проверка, категорични са от асеновградската полиция, информира кореспондентът на Actualno.com в града.

Улиците и местата, на които почти всяка вечер до 1 ч. след полунощ се въртят гуми и се форсират двигатели на автомобили и мотоциклети, са множество. Конкретните такива, за които се жалваха асеновградчани, са: "Генерал Дандевил", „Александър Стамболийски", булевард "България", градинката на улица „Гоце Делчев“, празното място след стадион „Шипка“, улица „Съединение“- на паркинга до ЦДГ „Дружба“, както и на улица „Цар Иван Асен II“- пред спирката до гробищния парк.

По данни на РУ на МВР в Асеновград младши автоконтрольори са съставили 334 акта за установяване на административно нарушение, 149 фиша за неспазване на Закона за движение по пътищата и още 248 за нарушаване на Наредбата за осигуряване и поддържане на обществен ред, чистота и безопасност на движението на територията на община Асеновград.

Осигуряване на засилено полицейско присъствие по уязвимите участъци и места с концентрация на пътнотранспортни произшествия и провеждане на специализирани полицейски операции, са част от мерките, предприети от служителите на асеновградската полиция, с оглед недопускане на смущаване спокойствието на гражданите и на тежки пътнотранспортни произшествия.

"Активният контрол по спазване Закона за движението по пътищата на територията на РУ на МВР в Асеновград ще продължи. При констатиране на нарушения ще бъде взето административно отношение при нулева толерантност“, заявиха още от управлението в града.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес