Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асеновградчани недоволстват срещу повишената цена за ползване на гараж

28 юли 2016, 16:27 часа • 4377 прочитания

Асеновградчани недоволстват срещу повишаването на таксите за ползване на металните гаражи, предаде кореспондентът на Actualno.com.

„Преди години плащахме по 12 лева. Постепенно вдигнаха таксата на 20 лева. А отпреди два месеца цената скочи с още 4 лева“, жалват се ползватели на гаражните клетки. Те се оплакват, че семейства, които ползват два гаража, плащат по близо 50 лева месечен наем. По думите на асеновградчани, няма основание и причина за повишаване на таксата, тъй като не се наблюдава подобрение в предлаганата услугата.

„Гаражите са метални. Каквато е температурата навън, такава е и вътре. Единствената полза от тази постройка е, че колата се предпазва, ако завали градушка“, обясняват недоволни.

Междувременно стана ясно, че частни съдебни изпълнители започват да събират таксите от нередовните платци - собственици на метални гаражи в Община Асеновград. Принудителното вземане на данъците касае асеновградчани, които половин година или повече не са плащали задълженията си към Общинска администрация. Към момента нередовните платци ползватели на гаражи в Асеновградско наброяват 135. Сред тях има и такива, неплащали задълженията си от близо две години. 13 са гаражните клетки в Асеновград, поставени и ползвани без разрешителни.

„Заради неизрядните данъкоплатци, общинският бюджет е ощетен с около 40 000 лева“, заяви заместник-кметът на Асеновград инженер Петър Бояджиев. Заповед за премахване на преместваеми гаражи вече е влязла в сила за осем от лицата, неизплатили задълженията си по наема. Част от постойките, които ще бъдат отстранени, се намират на булевард „България” и по улиците „Цар Иван Асен II”, „Александър Стамболийски” и „Стоян Джансъзов”. Ползването на гаражни клетки ще бъде прекратено и за неизрядни платци в квартал „Запад” в Асеновград.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес